toprak ve Çocouk
01
OCK

Çocuklara Tarımı Sevdirecek Proje '' Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde '' Sloganıyla Start Aldı

İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde çocuklara toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla oluşturulan “Toprak ve Çocuk Programı”nın lansmanı 05 Mayıs 2017 Cuma günü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde gerçekleştirildi.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer, Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Güldal, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca ve çok sayıda davetlinin yer aldığı lansmanda projenin tanıtımı yapıldı ve ilkokul öğrencileriyle birlikte tarım arazisinde fidan dikim etkinliği yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve konuklar, ilkokul öğrencileri ile tarım arazisinde yapılan fidan ekim etkinliğinde bir araya geldi. Turp, soğan, domates, biber gibi bitkilerin tohum ve fidanlarını hep birlikte toprağa ekti.

“Gelecek toprakta, toprağımız emin ellerde” sloganıyla hayata geçen proje ile birlikte ülkemizin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturarak; tarımı keşfetmelerini, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri sağlanacak. Proje kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ilçelerdeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin aşamalarını yaşayarak öğrenecek.






İLGİLİ YAZILAR