toprak ve Çocouk
01
OCK

İzmirli Çocuklar Tarımı Resmedecek

İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde çocuklara toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla oluşturulan “Toprak ve Çocuk Programı” çocuklara tarımı sevdirecek faaliyetlerle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda çocukların tarımı, doğayı ve tarımsal süreçler ile insan ve tarım arasındaki ilişkiyi daha iyi kavrayabilmesi, tarımsal üretim süreçlerini daha iyi gözlemleyebilmesi amacıyla İzmir Ticaret Borsası ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Çocuk Gözüyle Tarım” konulu resim yarışması düzenlendi.

İzmir ili genelindeki Resmi ve Özel İlkokul Kurumlarında öğrenim gören tüm birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerin katılabileceği yarışmada son başvuru tarihi 15 Aralık 2017. “Çocuk Gözüyle Tarım” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller hediye edilecek. Yarışmaya gönderilen ve sergiye uygun bulunan eserler ise yarışma sonrasında İzmir Ticaret Borsası binasında sergilenecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye www.itb.org.tr internet sitesindeki “duyurular” başlığı altından ulaşılabiliyor.

Kestelli: Toprağı seven bir nesil istiyoruz

Toprak ve Çocuk Programı’nın gelecek nesillere tarım sevgisi aşılamada oldukça değerli bir proje olduğunu ifade eden İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Günümüz dünyasında sanayileşme, hızlı nüfus artışı ve şehirleşme, doğal çevre ve tarımsal ürünlerdeki risklerin artmasına neden oldu. Gıda güvenliği, gıda güvencesi, sürdürülebilir çevre, sağlıklı yaşam gibi kavramlar ön plana çıktı. Bu çerçeveden yola çıkarak; 1891 yılından bu yana faaliyet gösteren Borsamız temel borsacılık hizmetlerinin yanı sıra gerçekleştirmiş olduğu sosyal projeler ile de diğer borsalar içerisinde önemli ve saygın bir yer edinmiştir” dedi.

Borsacılık faaliyetlerinin yanı sırsa gerçekleştirdikleri sosyal projeler ile doğal kaynakları koruyan, çevreye karşı duyarlı, toprağa ve tarıma değer veren ve sağlıklı beslenme konusunda bilgili bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamanın temel hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Işınsu Kestelli, “Geçen yıl başlattığımız ve uzun yıllar devam etmesini dilediğimiz “Toprak ve Çocuk” programı ile topraktan, tarladan, bahçeden uzaklaşan çocuklarımıza yeşili, toprağı, tarlayı sevdirmek ve onlara tarımla iç içe bir yaşam felsefesi aşılamak istiyoruz” diye konuştu.






İLGİLİ YAZILAR